5 Temel Unsurları için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Lafız konusu sevimli kayıplarının evetşanabileceği yangın felaketleri evetğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Yangın bapsı, tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; misil nüshası 4’ü geçmeyen ve seksiyon fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında zemin olarak yangı merdiveni bulunması gereken kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın bapsı nite kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla alacaklanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla denetleme edilen oluş sebebiyle otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

 Yangın merdivenleri içeriden veya haricen kuruluşlabilmektedir. Dünyaardan meydana getirilen merdivenler daha azca maliyeti ve arazi kaybının henüz az olmasından dolayı elan çok yeğleme edilmektedir.

Yangın bapları periyodik olarak yoklama edilmeli ve falmları kararlı olarak kuruluşlmalıdır. Bapnın mevzun çkırmızıışmasını getirmek midein menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden birlikteşenlerin durumu arama edilmeli ve gerekirse hizmet örgülmalıdır.

Külüstür kuruluşlarda bina dışlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni bünyelarda (okul, düzenışdataş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta tuzaküminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki madde ısıya dayanıklı olmasını sağlamlar.

Yangın merdiveni bapsı, kötüı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı kesin özelliği sebebiyle alevlerin denetçi şeşna kızılınmasında payanda evet ve yangının yayılmasını engeller.

Sertifikasız yangın bapları da yaraşır maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Adi yangın bapsı" Yangın Kapısı ifadesi, sertifikasız yangın kapıları derunin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar konuşu bir almaşık sunar.

Memnuniyet ilkesinden hareketle hem kapılarımızı hem bile fiyatlarımızı revize ediyoruz ve toplam memnuniyeti hedefliyoruz.

Hiç işkil yasak ki yangın felaketi, yıl süresince emanet yitirilmesine illet olan en kebir etmenler arasındadır. Yangın felaketi nispeten endamsız bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem kişi hem bile dünyalık kaybına münasebet olması ile bilinmektedir. Özellikle de koca yapıda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında can ve dünyalık kaybı artış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına müsait koca kaliteli ısıyla genleneşeli yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapısının) gerçek amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide kuruluşlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sulpndaki esrar, yangın, tül vs. kabil durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu negatif koşulların öbür katlara intikalini dikilmek yahut mümkün olduğu kadar geciktirmektir.

Report this wiki page